Almeerse pastor krijgt boete voor binnensporten

Pastor Bert Noteboom uit Almere heeft afgelopen zondagavond een proces-verbaal gekregen voor binnensport. Volgens de betrokken BOA was de voorganger duidelijk bezig met een rondje freerun. In verband met de coronamaatregelen is dat niet toegestaan voor niet-CDA-prominenten. 

Ik reed op zondagavond met de fiets door de wijk toen ik ineens luid gestamp hoorde. Aanvankelijk dacht ik aan een verboden disco, maar het geluid bleek uit een kerk te komen”, zo rapporteerde de BOA. De dappere overheidsdienaar overwon zijn angsten en gluurde door een van de ramen naar binnen. Daar zag hij de sporter, middelbare leeftijd, vlot colbert en een gouden glans in zijn ogen. Hij trok sprintjes door de kerk, gebruikte het podium als springplank en deed rek- en strekoefeningen onder begeleiding van opzwepende muziek. Zoiets is thuis toegestaan, maar niet in openbare gebouwen. 

Notebooms verweer dat hij gewoon een meditatie aan het verzorgen was, mocht niet baten. Na een kort en ernstig gesprek betaalde Noteboom de boete en bekeerde de BOA zich tot het christelijk geloof. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *