Uitverkieswijzer: uw christelijke stemhulp

0%

Wat zoek jij in een lijsttrekker?

Hoe zou jij je geloof omschrijven?

Als je een darter was, welk nummer zou je opkomstnummer zijn?

Wat is je favoriete Bijbelvers?

Waar sta jij op de brede en de smalle weg?

Wat staat er zaterdagavond op het menu?

Hoe ga jij van A naar B?

Wat is 's mensen beste besteding van de zondag?

Wat is je mening inzake het Belastingsysteem?

Waar let je op als je een school voor je kinderen kiest?

Wat vind je van Sigrid Kaag?

Wat wordt er op jouw ideale politieke partijcongres gezongen?

Dress Code:

Het leger:

Het gezin:

De schepping:

Zwarte Piet:

Israël:

De EU:

Trump:

De Uitverkieswijzer: uw kristelijke stemhulp
SGP

De Papen en Turken-bestrijding, daar zijn we voor opgericht. Daarnaast moeten gereformeerden vechten voor het aanrecht van de vrouw. De overheid moet zijn als een VW Golf: zuinig, betrouwbaar, bescheiden en niet te groot.
CU

Politici moeten vooral bruggen bouwen en kloven dichten. Dialoog en polderen, daar beginnen we spontaan bij te kwijlen. Daarnaast moeten we als christenen meer oog hebben voor onze naaste en de schepping in nood, ook via de politiek. Sommigen vinden ons een tikje braaf en naïef, maar zelf vinden we dat we vooral goed naar elkaar moeten luisteren, gewetensvol moeten besturen en dat we enerzijds allemaal lief moeten zijn voor elkaar, maar -gaap- anderzzz… snurk zzz...
CDA

Het land moet bestuurd worden. Als je daarnaast christelijke normen en waarden belangrijk vindt, wil het CDA daar wel rekening mee houden. Soort van.
GroenLinks

Niet álle christelijke politici zijn actief voor een partij met een C of een G in de naam. Wist je dat GroenLinks een platform heeft voor religie en politiek, ‘De Linker Wang’ genaamd? We deugen en de wereld om ons heen deugt niet. Ecocide, Ongelijkheid en Racisme zijn de Drie Assen van het Kwaad in het Universum. Daarom moet alles op de schop. Vooral door dingen gratis te maken.
JEZUS LEEFT

Een christen houdt zich niet bezig met politiek, behalve als je de verkiezingscampagne kan kapen en ombouwen naar een evangelisatiecampagne.

6 reacties

Geef een reactie