Gebroeders Koster openen videotheek

BARNEVELD – Uitgeverij gebr. Koster uit Barneveld opent vanaf deze week een videotheek. De reformatorische uitgeverij ziet zich genoodzaakt om actie te ondernemen. “Als wij om ons heen kijken, zien wij ingrijpende veranderingen in de samenleving. Videotheken verdwijnen bij bosjes. De huidige tijdsgeest neemt in rap tempo afscheid van beproefde middelen en schakelt over naar allerlei moderne middelen als Videoland of Netflix. Daarom willen wij hiermee laten zien dat wij niet overal in mee kunnen gaan.” 

Toch lijkt de kritische houding in eigen kring tegenover het bezit van een televisie, een sta-in-de-weg te zijn voor de plannen van de broers uit Barneveld. “Daar hebben wij over nagedacht, maar wij moeten ons daar niet door tegen laten houden. De nijpende omstandigheden zorgen ervoor dat wij onze achterban de weg willen wijzen. Het is natuurlijk goed mogelijk om zo’n video te huren en dan goede samenspraak plegen met de buren over het delen van een televisietoestel met dvd-speler.” 

De dvd-afdeling maakt binnenkort pas het assortiment bekend, maar gaf alvast enkele voorproefjes. Het zal voornamelijk gaan om zwart-wit films die een zekere affiniteit hebben met de achtergrond van de uitgeverij. Titels als Vijftig tinten zwart, Komt een vrouw bij de dominee en Kruistocht in spijkerrok. De gebroeders zetten met deze actie de bazuin aan de mond. “We leven in een vreselijke tijd. Laten wij het oud vertrouwen toch in stand houden.” 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *