De website Refoweb heeft bekend gemaakt te gaan samenwerken met Wikipedia. Volgens de redactie is het een spannende stap, maar wel een opening om via het wereldwijde web meer mensen met vragen te bereiken.
Alvorens de stap te maken, is de samengestelde site getest door honderd gelovige en niet-gelovige proefpersonen in de leeftijdsklasse 5 tot en met 65. Volgens de hoofdredacteur van Refoweb waren de uitslagen goed: ‘De niet-gelovige proefpersonen konden waarderen dat ze hun kennis verbreedden, bijvoorbeeld door via een stuk over de geschiedenis van de Evangelische Omroep eens door te klikken naar een vraag over de wenselijkheid van hun jongerendag. Ik hoorde ook een verhaal over een proefpersoon van slechts acht jaar oud die, op haar openbare basisschool, haar spreekbeurt ineens over de moeilijkheden omtrent predestinatie hield: onze samenwerkingssite biedt voor zoiets echt the best of both worlds! Ook de gelovige proefpersonen leerden veel. Zo ontdekte een proefpersoon wat een panini (een Italiaans broodje, red.) is en Wikipedia werd uitgebreid met informatie over diverse kerkgebouwen in Nederland.’
Om de samenwerking compleet te maken is enkel nog een gezamenlijke naam benodigd. Refoweb en Wikipedia zullen hier de komende maand over brainstormen, maar volgens ingewijden is ‘De Bron’ de populairste optie. Tegenstanders van de samenwerking zouden dreigen met een alternatieve site genaamd ‘RefoLeaks’, maar de Kanaän Courant heeft dit nog niet kunnen bevestigen.